Sim Sim

Japp Babysim idag. Matilda tycker det är jätte kul att bada. har inte alls tid att vara med på aktiviteterna när vi sjunger för hon ska plaska och titta och se vad alla andra gör =) Idag så fick hon vatten över huvudet och det gick  ganska bra. Hon är väl lite van sedan hon dragit duschmunstycket över huvudet ett par gånger när man inte hunnit med =) Idag var Mormor(min Mamma) med brevid kanten. Underlättade enormt att ha med någon som tog hand om Matilda efteråt.

I helgen har vi varit på IKEA och shoppat. Har en hylla kvar att skruva ihop sedan så är det nog klart. 4 köksstolar till köksbordet som blivit ett normalhögt bord nu när Matilda fått en egen Bra stol självklart inköpt på ikea =). Så Barstolarna står i förrådet och trängs nu.

Igår var vi ner och handlader ett par simbyxor till Matilda och så fick hon en höstcardigan eftersom hellokitty tjocktröjan börjar bli lite liten. Allt som jag velat ha på tradera har jag bara blivit överbjuden i så de blev en tripp till Lindex. Plus att de hade lite strumprea oxå =) Hade även en rabbatkupong på att få ett tvåpack strumpor om man handlade nått så då använde vi även den =)

Dags att kolla efter lite tossar till fötterna och lite mössor och vantar. Matilda ska väl ha en overall oxå. Kikar även på det på tradera men blir oftast överbjuden =/ Men lite fynd har jag gjort iaf. Lite bodysar och byxor. Snickarbyxor/Jeans och en badrock. Sedan så ropade jag hem en lundmyr tallrik och en rosa Bamse flisfilt. jag har gått och kärat ner mig totalt i bamse... undra om det finns Bamsetapeter =)

nä ska väl börja avrunda och krypa till kojs... Natt i natt

Sedan har jag fyndat lite på tradera oxå =)


semester igen???

Nä det kan man väl inte kalla det!!! Även fast jag inte varit in och skrivit nått på ett tag....

Jag har fått för mig att stor rensa hela huset från minsta garderob och jag är i princip klar nu... efter ca 3 veckor... nä då jag har väl inte rensat i 3 veckor kanske men plockat och haft mig på i allafall. 

Igår satt matilda alldeles själv ganska länge =) sen kommer hon ju på att ojdå gör jag de har själv och då välter hon. Ibland kommer hon på hur man gör för att komma upp innan man vält helt ibland blir hon liggandes.

Nu ålar hon omkring överallt oxå. Badrummet uppe är extra spännande. Annars när hon är i gåstolen springer ho iväg och jagar katter eller hittar på annat bus. Lill damen kan inte vara still för fem öre för då blir det besvärligt.... de är som en liten mask som kryper runt =)

I måndags började vi på babysim... ååå va hon njöt att få vara i vatten... I fredags förra veckan lärde hon sig och plaska med handen på vattnet och de visade hon att hon kunde...

Nä nu måste jag ringa banken... vi har bytt till bjursås sparnbank så nu ska jag ringa och höra lite =)

byebye

Haft lite semester stängt kan man säga!!!

Precis tror det är en månad sedan jag skrev nått senast!!  eller föresten närmare 2 såg jag visst!!! Men de har varit ganska mycket som hänt sen jag skrev nått senast!! Jag skrev något senast den 15 juni. Trodde faktist att att jag skrivit nått mer sen dess!!!  fast de kan ju ligga nått i inte färdiga bloggar som  jag inte publicerat än!!! glmöde kolla där innan jag började skriva!!! Ska försöka att dra en snabb resume från juni då... hehe får se hur mycket som glöms =p

15 juni var sista inlägget och de var en måndag så helgen efter var det midsommar =)
Då var vi här hemma och hade det mysigt med Peters bror med familj grilla spela spel och bara njöt!!! Min Kusin konfirmerades även söndagen efter midsommarn så de var vi och kollade på =) iaf jag... peter och matilda kom på mottagnigen....

Efter de var det P&L vecka i Borlänge... vi var inte dit..... hett och jävligt var det iaf så jag och Matilda spenderade mycket tid inne de var iaf lite svalare där!!!

När regnet kom gick Peter på semester!!! Å vad härligt det varit att ha han hemma!!! Under en tid i juni har jag även haft mina egna små polacker här... mina syskon fick gräva lite land och syrran har fått hjälpa mig med att städa för det är sååååå tråkigt!!!! Skulle lätt kunna ha en städhjälp en gång i veckan om de var gratis =)

Ingen soffa kom det heller inte på Peters första semestervecka som utlovat!!! Fabriken lovade leverans FÖRE semestern om man beställde före ett visst datum....men nix den står färdig att levereras till efter semestrarna i Polen, vi kommer få den någon gång i Augusti HOPPAS jag!!!

DOP DAGEN! 11 JULI 2009 Kommer jag inte ihåg allt för väl vilken röra det blir i huvudet för lilla mig!!! Hade nog lite kortslutning den dagen!!!! Sol regn moln blandat på en och samma dag. Strömen gick i Kyrkan precis när vi tågade ut till sakristian!
Otroligt bra gick det iaf flickorna var snälla... lite gnäll och tårar men de hade man ju räknat med!!! Åsas mamma (mollys mormor) gjorde goda pajer och jag stod och bakade småkakor med hjälp av min mor och min syster!!! Kul är det att baka men nu gör jag det på ica ett tag framöver!!! Matildas gudmor läste en otroligt fin dikt till Matilda i kyrkan. Jag bölade så klar!!! Kunde inte göra annat... kanske lägger ut den vid senare tillfälle!!!  Min Moster sjöng Se mig för här är jag. Jätte fint och fick lov att bits mig i tungan för att inte böla. De brast sen när Annica läste dikten!!!
Flickorna fick fina presenter och dagen gick i en hiskelig fart!!!! På kvällen kom Peters kusin Jonas över till oss i Hosjö så de blev sen middag och rödvin och massa snack in på småtimmarna!!! Vi fick ha Annica i Hosjö ända till Måndagen sen fick hon lov att åka till Uppsala igen och jobba!!! 

Matildas Gammelfarmor Eva blev ett år äldre (75) samma dag som hon döptes (Grattis i efterskott när jag nu nämner de =) )
Matildas Mormor blev oxå ett år äldre fast en 12 juli (44) Grattis

och Matildas namne Marit (GammelFaster) blev oxå ett år äldre fas den 10 juli grattis tur som e kommer jag aldrig ihåg hur mycket fast vi har en almenacka som det står i och tur har hon för det för då hade jag ju skrivit hur mycket!!!  =).... snacka om många födelsedagar!!!

14 juli kom värmen tillbaka =) och vi blev förkylda låg hela tisdagen.... Matilda klarade sig galant!!! Sov mycket ändå jobbig helg och många intryck!!! 

Tur som var så vände förkylningen fort!!! men vi snörvlade ett tag efter!!! Can Jang e grejer de =) 

17 juli vi grillade med föräldragruppen dock kunde bara vi och dem vi var hos men trevligt hade vi iaf.

21 Juli Johanna i almenackan!!!! Fick påminna käre sambo!!!!

22 juli åkte vi på semester och Matildas första!!! 42 mil sydväst om falun ligger Tanumshede!!! Peters EX kollega bor där med sambo och en liten tjej som är 1½ mån äldre än Matilda!!! Så nu har hon en kompis på västkusten!!! =)

Onsdag morgon åkte vi från falun 07:40 solen sken och pippisarna kvittrade och inte ett endamåln så långt ögat kunde nå!!! så fantastisk var det!!! Stannade till i Karlstad, Skåre på Peters Farbrors frus Cafe. Janssons Cafe otroligt fint. Vilken idyll helt fantastiskt!!! De hade två rum på övervåningen man kunde hyra och de ligger i ett gammalt hus med snickarglädje, trägolv och små vrår och vinklar!!! nästan taget ur en inrednings tidning!!! trädgården fantastisk med bord  lite här och där. I garaget har de ett litet galleri och jag blev jätte förälskad i en taval... tänker jag på de galleriet så är det den bilden jag får upp i huvudet varenda gång!!!  Solen skiner ju alltid i Karlstad!!!! och även då... men sen när vi åkte vidare så blev det bara gråare och gråare!!! =( men vi skulle ju till kusten iaf.... väl framme bjöds vi på middag och det blev väl en ganska tidig kväll iaf!!! Matilda var iaf super duktig på att åka bil!!!

Torsdag: Strömstad, Moln, Regn, Pizza i Strömstad!!! taco kväll!!!

Fredag: Grebbestad, sol,vind och vatten i havet!!! Vi klarade oss när vi var ute från regn! Minigolf och förlorade gjorde ja!!! Men någon måste ju komma sist!!! Jag: Skaldjurstallrik för 445:- och en loka 33 cl i flaska 30:- Peter räktallrik 310:-  2 öl 140:- grebbestads egna.... ja de stod dagspris på menyn och allt annat gick på ca 170:- så inte trodde vi att de skulle dra iväg så mycket!!! men gott var de iaf. jag åt upp varenda räka!!! efteråt när vi fick notan så är ja glad att jag åt varenda räka/mussla/havskräfta!!! snåla bjursingen  kikade fram en stund!!!

Lördag badade peter i havet vid pernillas mammas sommarstuga som låg vid Havstensund!!! regn var det denna dag så vi skippade Fjällbaka denna dag!!! Fläskfile middag mumms!!! Men tog en kubb på kvällen och jag Vann HA jag vinner aldrig på kubb så jag vet inte vad som hände för jag Vann 2 gånger =) *ler*

Söndag: Sista dagen innan hemresa!!! Shoppade på Nordby köpcentrum!!! Enormt och då gick vi bara snabbt förbi!!! Matilda fick lite kläder och vi köpte Wallander kuriren som vi velat hyra hela resan!!! Sedan Fjällbacka!!! Så otroligt fint de var där!!! Solen sken och de var varmt.... vi gick upp till kungsklyftan där en del av Ronja Rövardotter utspelade sig!!! jag hade Matilda på magen i selen för hon ville inte ligga ned!!! så upp för backarna!!! Så när vi äntligen var där i klyftan fanns de trappor upp på "berget" så man kunde kolla ut över fjällbacka!!! Peter sa
- Du vill väl inte med upp och kika heller. Stanna här du med Matilda!!!
Jag - Men jag vill ju oxå se!!! Nyficken ju....

Stackars barn som får stå ut för mammas nyfikenhet en varm sommardag!!! Jag tog mig upp för alla trappor jag räknade dem inte men MÅNGA var det! Flera 100st kanske 2!!
två trappor ned orkand jag gå ner med min kluns på magen!!! sen fick pappsen ta över!!! vilket träningspass kan jag bara säga!!! Grillade på kvällen!!! kollade film och Packade ihop oss!!!

Måndag: Avresa 06:30 grått och mullet!!! Bra bilväder!!! Karlstad kom vi till 08:50 tänkte ta en tur på ikea men de orkade vi inte vänta på  för de skulle öppna kl 10:00 kör vidare och stannar på en p-plats efter vägen kissar och matar barn!!! kl 11:00 ca Lunch i soliga Kopparberg!!! Matar Matilda efter vägen i Ludvika typ!!! kupolen ca 13:00 Babyproffset och Apoteket!!! köper en racer/ gåstol till Matilda!!! Hemma i FALUN kl 14:00 i ett städat hem... åhhh va skönt de var!!! Min syster var kattvakt!!! man kan muta henne ibland =)!!! Självklart lyste solen i Falun när vi kom hem!!! dock inte i Karlstad när vi passerade det!

Så skönt och roligt det är med semester och att få komma bort!!! Men skönt är det att komma hem igen!!! och ännu skönare till ett städat hem!!! 

Onsdag samma vecka =) kommer Annica igen!!! och Jonas kunnde vara med denna gång och så goldenhunden Elvis!! så vi har sakant han!!! (dem) Grilla på Onsdagen och så lite vin och så lite spel =) jag och Annica torskade på brain storm!!! men kul hade vi ändå!!!
Torsdag! Sågmyra med lager 157 och Calimero. Pizza på pizzerian och så lite vin och maxi yatzy och rammy på altanen!!!
Fredag!!! Åker de hem igen=( saknar er redan!!! så fort de är klara med utbyggnaden kommer vi och våldgästar dem!!!
Fredag kl 17:00 Jag har plockat lite och så!!! sova lite middag!!! ooops kl blev 20:00 när vi alla 3 vakande!!!

Lördag: Harry potter och halvblodsprinsen med Elina, Joel och hans tjej Amanda!!! Grillade först!!! Matilda fick vara hos mormor och sova där.... hmmm de var svårt att lämna bort henne...fast jag visste att det skulle gå bra!!!
Sov 9½ timme i sträck!!! hmmm och nu är jag så dum och sitter här så jag lär vara dödens i morgon!!!
De gick ialla fall bra!!!

Sista helgen Peter var ledig och nu har han jobbat en halv vecka!!! Idag var vi till bvc och 7600 gram vägde Matilda!!! och henne bar jag upp i sele för hela kungsklyftan!!! jag är inte riktigt klok!!! bilder kommer senare kan jag lova!!!! vilken tur att jag bantat ner mig de kilona!!! för så mycket tyngre var jag när vi kom hem från BB.

Nä ni nu ska jag gå och sova och du/ni som har orkat läsa er igenom min lilla sommar resume GRATTIS!!! Gå och gör nått annat ett tag nu för de har tagit mig 2 timmar att skriva detta!!! så var inte planen...hade täkt att avrunda det hela vid 00:00 snåret!!! dumma mig!!! Orkar inte kolla igenom texten!!! många stavfel och glömda mellanslag!!!

           natt i natt!!


RSS 2.0