Finns män som heter Johanna!

Sitter på namn wiki och kollar vad Matilda betyder. Sökte på mitt namn och det finns 11 män i svergie som heter Johanna varav en har det som tilltalsnamn.... knasigt!!!
Det finns inga män i sverige dock som heter Matilda.... Men det finns kvinnor som heter Peter ca 15 st.



Matilda eller Mathilda är ett kvinnonamn med tyskt ursprung som betyder styrka och strid. Namnet började användas i Sverige på 1600-talet. Matilda var ett populärt namn i början på förra seklet, och det kom åter i ropet i under 1980-talet. Just nu ligger det strax nedanför de 10 vanligaste flicknamnen.
Sången Waltzing Matilda betraktas som Australiens inofficiella nationalsång.


källa: http://www.svenskanamn.se/visa/Matilda


Igår var vi på stan och köpte lite kläder till Matilda. Vi får låna endel från Matildas kusin Molly och så från Matildas Tremänningar men lite vill man ju ha själv oxå.
Lite Nytt från Lindex och Kappahl. Fast det blir ju endel på Tradera oxå.
Men just nu går det så otroligt mycket kläder för hon kräks en hel del.... och när man minst anar det kommer det ett vattenfall av ersättning som luktar surt... Hon är expert att när hon ligger under babygymet få en fors som fasnar i håret.... Kanske inte så praktist med långt hår på bebisar....

Annars händer det otroligt mycket nu... Allt stoppas i munnen och ska smakas på.... Kordenationen i händerna blir bättre från dag till dag.... För bara någon vecka sedan så flaxade det mest under babygymet medans nu får hon tag i grejerna som hänger där och så försöker hon stoppa dem i munnen... hon får igång babygymets melodi när hon drar i grejerna och de tycker hon är jätte kul. Hon kan lätt slå ihjäl en timme under gymet. Hon tjuter av glädje och ligger och pratar med sina kompisar som hänger där. Mamma och Pappa håller däremot på att bli knäppa av melodin och kan sången utantill nästan...

Växer gör hon så det knakar.... Knappt ca 10 cm kvar i vagnen sen tar hon i kanten med fötterna... Ligga på mage är ingen vidare hitt däremot och rullar snabbt tillbaka på ryggläge.

Nä ska surfa vidare tills Peter kommer.... För då ska det lagas mat och städas tror jag!!!! Får främande i morgon och hela helgen för då kommer  ANNICA =).

- Matilda: Tack Molly för att jag får låna dina kläder =) Och så Ossian å Ludvig förståss oxå!!!!

Byebye

Kommentarer
Postat av: Åsa

Molly säger varsågod, är ju kul att kläderna får lite längre livslängd då dom växs ur så fort!! :-)

2009-06-13 @ 10:28:29
URL: http://www.wallmans.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0